Neuro-Borgå
Suomeksi

Bättre tillsammans


Älä jää yksin, tule mukaan elämään täydempää elämää porukalla Porvoossa. Saa tai tarjoa tukea, viihdy, virkisty ja virittäydy toimimaan. Neuro-Porvoo järjestää kuukausitapaamisia, yhdistyskummitoimintaa, liikunta- ja harrastustoimintaa kuten peli- ja askarteluiltoja, jumppaa, allasryhmiä, retkiä sekä tarjoaa vertaistuki- ja neuvontapalveluita ja luentoja neurosairauksista ja saatavilla olevista palveluista.

Neuro-Porvoo
Perustettu v. 1982. Jäseniä mm.: Porvoo, Askola, Pornainen, Lapinjärvi, Liljendal, Loviisa, Pernaja, Ruotsinpyhtää, Sipoo. Yhdistyksessä on potilasjäseniä sekä omais- ja kannattajajäseniä.

Neurosairaudet
Esimerkiksi MS-tauti on keskushermostosairaus joka tavallisesti ilmenee 20-40 vuoden iässä. Maailmanlaajuisesti MS-tautia sairastavia on noin 2,3 miljoonaa. Suomessa uusia diagnooseja tehdään vuosittain yli 250. Sairastuneiden kokonaismäärä on noin 7000. MS-tauti etenee yksilöllisesti. Keskushermostoa vaurioittava sairaus voi vaikuttaa mm. liikuntakykyyn, näköön ja rakontoimintaan. Taudin syytä ei tiedetä, mutta ympäristötekijät vaikuttavat sairastumiseen. Lisätietoa Neuroliitosta.

Övriga sidor endast på finska.