Neuro-Porvoo


Liikunta

Kehonhallintaa

Kaikkiin liikuntaryhmiin mahtuu uusia jäseniä.
TERVETULOA MUKAAN
, myös kaverit! Lisätietoa liikuntavastaavalta:

Manne (Marianne) Johansson liikuntavastaava@neuro-porvoo.fi

Istis - JATKUU TAAS

Keskiviikkoisin klo 15 -16 neurosairaiden istis Kokonhallissa, järjestäjänä kaupungin erityisliikunta. Pelikausi sama kuin kansalaisopiston lukuvuosi. Pelivälineinä ilmapallot ja sulkapallomailat.

Tehokasta, hauskaa yhdessäoloa, joka sopii kaikenkuntoisille, myös terveille. Ota mukaan ystävä tai perheenjäsen - tai henkilökohtainen avustaja, myös pelaamaan.

Netta

Netta Hyvä Neuro-Porvoon jäsen,

nimeni on Netta ja ohjaan yhdistyksen kehonhallintaryhmää Omenamäen palvelukeskuksessa joka toinen torstai klo 18-19. Koulutukseltani olen neurologiseen fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti. Minua kiinnostaa myös ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi ja se, miten kehon ja mielen yhteys toimivat.

Harjoitusliikkeitä tehdään rauhalliseen tahtiin oman kehon avulla ja sitä kuunnellen. Lähtökohtana kehonhallintaryhmässä on oman kehon kuuntelemisen oppiminen ja sitä kautta oman hyvinvoinnin löytäminen.

Kaikenkuntoiset jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita ryhmään mukaan!

Tasapaino- ja kehonhallinta

Torstaisin klo 18 - 19 Omenamäessä on vuoroviikoin omatoiminen jumppa ja ohjattu kehonhallintaryhmä, jossa keskitytään mielenkiintoisiin tasapainoharjoituksiin ja venytyksiin. Ohjaajana joka toinen torstai on neurologisiin sairauksiin erikoistunut fysioterapeutti Netta.

Omatoimikertoina mukana on myös Wii, jolla pelaaminen on sekä tehokasta että hauskaa, kuten alla olevasta kuvasta näkyy :-)

Osallistumismaksu näihin ryhmiin on 30 € kaudessa.

Wii

Wii

Yhdistys hankki loppuvuonna 2011 tasapaino- ja muuhun kehonhallintaan erinomaisesti soveltuvan tietokonekonsolipelin Wii. Tule mukaan torstain omatoimiryhmään pelaamaan!

Voit myös lainata Wiin kotiin, niin voit harjoitella vaikka monta kertaa päivässä. Peilikonsolin lisäksi tarvitset vain TV:n tai tietokoneen näytön ja HDMI-kaapelin.

Muuta? - Jooga? Laihdutusryhmä?

Hallitus haluaisi käynnistää muun liikunnan lisäksi jooga-ryhmän. Tarvitaan enää ohjaaja, paikka ja rahoitus. Osallistujia löytyy varmasti ongelmitta. Jos tiedät sopivan vetäjän tai paikan, kerro joogavihje vaikka heti!

Liikunnan lisäksi on aina oleellisen tärkeää muistaa myös venytellä!

Lopuksi venytellään

Liikuntamahdollisuuksia on vaikka miten paljon myös eri lailla liikuntaesteisille.
VAU, kaupungin erityisliikunta, Soveli, Solia, www.valineet.fi ym. ym. ym.
Rajat ovat meidän sisällämme.
Niiden rikkomiseen tarvitaan vain mielikuvitusta ja rohkeutta astua ennen kulkemattomille poluille.